"4 Aralık Dünya Madenciler Günü" kutlandı

Ülkemiz madenciliğinin gelişmesine ve sektörümüzde iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına katkı vermek amacıyla faaliyetlerini yürütmekte olan Derneğimiz, 40 yılı aşkın bir süredir Dünya Madenciler Günü’nü kutlamaktadır. Bu yıl ise etkinliğimizde Sektörel Paydaşlar Paneli ile birlikte, Yeni Maden Kanunu Hazırlıklarını, Madenciliğin Toplumla İlişkilerini, Türkiye ve Dünya ekonomisinde değişimi gündeme getirdi.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliğimiz, sektörün önde gelen STK yönetici ve üyeleri ile Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşuyla başladı. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şube’nin Taksim metrosunda açılışını yaptığı “Madenciler #Yeraltından Yüzler” fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

Derneğimizin,  Hilton Bosphorus Convention Center’da düzenlediği etkinlik açılış konuşmalarıyla başladı. Açılışta Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali EMİROĞLU, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mevlüt KAYA ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aydın DİNÇER konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Esan Maden Hakları Müdürü – TMD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Barış Baykal ÜNVER “Yeni Maden Kanunu Hazırlıkları ve Sektörün Beklentileri”, Sosyolog Melik Zafer YILDIZ ile Çayeli Bakır  İşletmeleri Dış İlişkiler Müdürü – TMD Genel Sekreteri Dr. Ercan BALCI “Madencilikte Toplumla İlişkiler” konulu sunumlarını yaptılar. Programa Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı – Köşe Yazarı Sayın Şeref OĞUZ “Türkiye ve Dünya Ekonomisinde Değişim” başlığındaki konuşma ile devam edildi. Kısa bir aradan sonra Derneğimiz Yönetim Kurulu II. Başkanı Sayın Mehmet YILMAZ’ın moderatörlüğünü yaptığı “Sektörel Paydaşlar Paneli”e geçildi. Panelde, AGÜB, AMD, EİB, İMİB, KÖMÜRDER, YMGV’nin yer aldığı Sektör dernek ve birlik başkanları söz aldı.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü Etkinliği, sponsorlarımıza ve 11-13 Eylül tarihlerinde düzenlenen “I. Madenlerde Arama Kurtarma Yarışması”nın Yürütme Kurulu Üyelerine plaketlerinin takdim edildiği gala yemeğiyle son buldu.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü Etkinliğinde yapılan sunumları aşağıda bilgilerinize sunarız.

Yeni Maden Kanunu Hazırlıkları ve Sektörün Beklentileri

Madencilikte Toplumla İlişkiler