8-9 NİSAN 2016 Madencilik Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı

Madencilik Çalıştayı Sonuç Bildirgesi

(8-9 Nisan 2016, Afyonkarahisar)

 

“Madenciliğin Geleceği İçin Çalışıyoruz” sloganı ile 9 STK’ nın oluşturduğu Maden Platformu tarafından düzenlenen Madencilik Çalıştayı 300 ün üzerinde katılımcı ile 8-9 Nisan 2016 tarihlerinde Afyonkarahisar’ da gerçekleşmiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratlarının da katıldığı Çalıştay’da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sayın Ali Rıza Alaboyun, Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Abdülkerim Yörükoğlu, MİGEM Genel Müdür Yrd. Sn. Sadi Civelekoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, OGM İzin İrtifak Daire Başkanı Sayın Ahmet Aydın açılış konuşmaları ile de Çalıştayımıza destek vermişlerdir.

Çalıştay’ da,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile Maden Platformunu oluşturan STK’ ların üyeleri Madencilik faaliyetleri ile ilgili Kanun/Yönetmelik/Uygulamalarda yaşanan sorunlar ile Ülkemiz madenciliğinin 2023 te 15 Milyar USD ihracat hedefine ulaşabilmesi için sektörün ihtiyaç duyduğu düzenlemeleri paylaşmıştır.

Çalıştay’da, gündeme gelen sorunlar ve çözüm önerileri ile madencilik sektörünün gelişmesini, büyümesini ve en önemlisi ülkemiz kaynaklarının daha verimli ve sürdürülebilir şekilde işletilmesini sağlayacak öncelikli stratejiler belirlenmiş ve ilgili kurum ve kuruluşlar ve kamuoyuyla paylaşılmak üzere işbu sonuç bildirgesi hazırlanmıştır. Sonuç bildirgesini buradan indirebilirsiniz.