Esan'dan Türk Madencilik Sektöründe bir ilk daha: GPTW

1978 yılından beri doğal kaynakları insana, çevreye ve geleceğe duyarlı şekilde arayan, üreten ve dünyanın hizmetine sunan Esan, İnsan Kaynakları uygulamaları ve kurum kültürü ile de fark yaratıyor. Dünya çapında en iyi işyerlerini belirlemek için araştırmalar yapan Great Place to Work Enstitüsü’nün 2018 araştırmasına göre Esan, “Great Place to Work” sertifikası almaya hak kazanarak sektöründe bir ilke daha imza attı.

Son olarak Türkiye’de madencilik sektöründe fırsat eşitliği uygulamaları sayesinde “En Yüksek Kadın İstihdamı” ödülünü alan Esan, değerleri etrafında geliştirdiği kurum kültürü ile de öne çıkıyor. Çalışma ortamlarını gerek güvenlik, gerekse çalışan refahı açısından değerlendiriyor ve daha da iyiye götürecek uygulamalar geliştiriyor. Tüm bu uygulamaları global bir anlayışla dünya standartlarında sürdüren Esan, dünya çapında yaptığı kıyaslamalarla çalışılacak en iyi işyerlerini denetleyen ve ödüllendiren Great Place to Work Enstitüsüne yaptığı ilk başvuru sürecini sertifika ile tamamladı.

Tüm dünyada kurum kültürü ve en iyi iş yerlerinin oluşturulması konusunda 30 yılı aşkın süredir araştırmalar yürüten ve kurumlara danışmanlık veren köklü kuruluş Great Place to Work Enstitüsü, bu alanda çalışan en yaygın kuruluş olarak her yıl dünyanın en iyi işverenlerini belirliyor. Başvuru yapan şirketleri, çalışanların şirkete duyduğu güveni ölçen “güven endeksi” ve kuruluş insan kaynakları uygulamaları açışından bütünsel olarak değerlendiren Enstitü, her yıl yaklaşık 7.000 kuruluşun başvurusunu değerlendirmektedir. 20 milyona yakın çalışanın katıldığı En İyi İşveren çalışmaları dünyada kurum kültürü alanında yapılan en büyük araştırmadır.