Maden Hukuku Sempozyumu Gerçekleştirildi

Madencilik sektörünün potansiyelinin ortaya çıkarılması ve sektörün sorunlarına çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Ege Maden İhracatçıları Birliği (EİB) organizatörlüğünde Maden Hukuku Sempozyumu gerçekleştirildi. 

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Sayın Muhittin Özdemir ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Cüneyt Yılmaz etkinlik açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, tüm sanayilerin hammaddesini oluşturması, sanayiye yapmış olduğu etkisi sebebiyle madencilik sektörünün, tarım sektörüyle birlikte dünyanın en önemli sektörlerini oluşturduğunu ve pandemi süreciyle bunun daha da belirgin halde geldiğini, maden kaynaklarına sahip olmayan ülkelerin sanayilerini geliştiremediğini, pandemiyle birlikte sınırların kapanmasının da etkisiyle maden kaynakları bakımından kendi kendine yeterliliğin tüm ülkelerin gündemine girdiğini aktardı. Madencilik faaliyetlerinin hem kamunun hem özel sektörün, aynı zamanda da yargının işbirliğine bağlı olduğunun altını çizen Dinçer, sempozyumun sektör için büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, sempozyumun ülkemize fayda getirmesi diledi.

MAPEG Genel Müdürü Cevat Genç, 1. Hukuk Müşaviri Murat Demir’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Dairesi Eski Başkanı Mehmet Oğuz Güner, Danıştay 8. Daire Tetkik Hakimi Kadriye Karaca ve Danıştay 6. Daire Tetkik Hakimleri Mustafa Karabulut ile Nagihan Pınar Kumcu’nun yanı sıra İMİB Maden Hukuku Danışmanı Av. Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden idari hâkimlerin katılım sağladığı sempozyum kapsamında mevzuat konusunda yaşanan sorunlar ele alındı. Etkinlikte madencilik sektörünün önemine dikkat çekilerek, idari yargı mensuplarına madencilik sektörü tanıtıldı.