TMD Yüksek İstişare Kurulu oluşturuldu

Türkiye Madenciler Derneği’nin (TMD)11 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilenOlağan Genel Kurul Toplantısı’nda Derneğin en üst danışma organı olarak Yüksek İstişare Kurulu oluşturulmasıkararlaştırılmış ve bu karar tüzüğe eklenmiştir.

Tüzüğümüze göre Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Sektörün önde gelen isimlerinden Yönetim Kurulu tarafından 2 yıl süre için seçilen 15 kişi ile Yönetim Kurulu eski Başkanları ve Yüksek İstişare Kurulunun eski Başkanlarından oluşacaktır. Seçilen Kurul yılda 2 kez yapılacak toplantıya gerek gördüğü takdirde dışarıdan  üye dışı davet de yapabilecektir.

Yüksek İstişare Kurulunun, madencilik sektörünün genel gidişi ve sorunlarını gözden geçirmek, sektörün gelişmesine katkı sağlayacak politikalar ile uzun vadeli stratejileri yönlendirecek tavsiyelerde bulunmak, Dernek stratejilerini değerlendirmek ve tavsiyelerde bulunmak, Dernek çalışmalarını amaçlara uygunluk ve netice almadaki etkinlikler bakımından incelemek ve gerekli önlemleri tavsiye etmek, Yönetim Kurulunun talep ettiği konularda değerlendirme yaparak görüş ve  katkı sağlamak gibi hususlarda sorumluluk üstlenmesi öngörülmektedir.

Türkiye Madenciler Derneği Yüksek İstişare Kurulu aşağıdaki kişilerden oluşmuştur;

1- İsmet Kasapoğlu (1990-2010 Yılları Arası Yönetim Kurulu Başkanı)

2- Mustafa Sönmez (2010-2014 Yılları Arası Yönetim Kurulu Başkanı)

3- Atılgan Sökmen (2014-2018 Yılları Arası Yönetim Kurulu Başkanı)

4- Ali Emiroğlu (2018-  Yönetim Kurulu Başkanı)

5- Ahmet Tezcan (ETİ BAKIR A.Ş.)

6- Benjamen Pinto (TURMENKA)

7- Can Çoker (CANEL MÜNİP ÇOKER MAD.)

8- Gökalp Büyükyıldız (İMBAT MADENCİLİK)

9- Hasan Yücel (TÜMAD MADENCİLİK)

10- Mehmet Yunus Şahin (KALTUN MADENCİLİK)

11- Mustafa Kerpişçi

12- Serpil Demirel (ESAN ECZACIBAŞI)

13- Selim Şenkal (CİNER- PARK TERMİK)

14- Sözer Özel (BİLFER MADENCİLİK)

15- Safder İplikçioğlu (EGEMAD MAD.)

16- Sinan Özman

17- Şeyda Çağlayan (TÜRK MAADİN ŞİRKETİ)

18- Tony Caouki

19- Turgut Çopuroğlu (MARMOTEK MADENCİLİK)