"Yerli Kömür Üretiminin Arttırılması Çalıştayı" TKİ'de yapıldı

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu ve özel sektörün katılımıyla organize edilen “Kamu-Özel İşbirliği ile Yerli Kömür Üretiminin Arttırılması Çalıştayı” 4 Kasım Pazartesi günü Ankara’da TKİ Genel Müdürlüğü Soma Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Derneğimizi temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali EMİROĞLU katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan Çalıştay’ın ilk konuşmacısı TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak olurken TKİ bünyesinde ilk defa gerçekleştirilen Kamu-Özel İşbirliği ile Yerli Kömür Üretiminin Attırılması Çalıştayı’nın önemine vurgu yaptı.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, “Göreve başladığımdan bu yana inceliyorum, ülkemizde madencilik dünya standartlarında yapılıyor. Ama sektör kendini anlatamamış, tanıtamamış. Bu yüzden de olumsuz söylemlerle halk farklı taraflara kolaylıkla çekilebiliyor.” diyerek sektörün önemli eksikliğine dikkat çekti.

Çalıştay’da Kömür Üreticileri Derneği (Kömürder) Başkanı Gökalp Büyükyıldız ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’ndan Oğuz Güner de açılış konuşmalarını gerçekleştirirken etkinlikte yerli kömür üretiminin arttırılmasına yönelik konular işlendi.