Hayatımız Maden Çalıştayı III İzmir'de düzenlenecek

Madenlerin insan hayatındaki 12 bin 500 yıllık vazgeçilmezliğine dikkati çekmek amacıyla “Hayatımız Maden” mottosuyla Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMIB) ev sahipliğinde düzenlenen Hayatımız Maden Çalıştayı’nın üçüncüsü 16 Kasım’da İzmir’de “Madencilikte Çevresel Sürdürülebilirlik” temasıyla gerçekleştirilecek.

 Derneğimizin de içinde bulunduğu 15 Sivil Toplum Kuruluşunun yer alacağı “III. Hayatımız Maden Çalıştayı”nın ana teması “Sürdürülebilir Madencilik” olarak belirlendi. Çalıştay’da madencilik sektöründe çevre dostu madencilik uygulamaları da kamuoyu ile paylaşılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve madencilik ile ilgili tüm tarafların yer alacağı “Hayatımız Maden Çalıştayı”nda Ege Maden İhracatçıları Birliği yanında; İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Denizli İhracatçılar Birliği, Agrega Üreticileri Derneği, Altın Madencileri Derneği, Aydın Sanayi Odası, Çanakkale Madenciler Derneği, Ege Bölgesi Madenciler Derneği, Kireç Sanayicileri Derneği, Kömür Üreticileri Derneği, Seramik, Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Derneği, Tüm Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği, Türkiye Madenciler Derneği ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nın aralarında yer aldığı 15 STK “Hayatımız Maden Çalıştayı”nın başarılı gerçekleşmesi için görev alıyor.