4 Aralık Dünya Madenciler Günü

Türkiye Madenciler Derneği’nin geleneksel olarak, her yıl Dünya Madenciler gününde düzenlediği, madenciliğin gündemdeki sorunlarının ele alındığı toplantı, 4 Aralık 2017 günü geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

4 Aralık Dünya Madenciler günü etkinlik programı, saat 11.00’de Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesi ile başladı. Yoğun yağmur yağışına rağmen, büyük bir katılımın olduğu törende, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Atılgan Sökmen güncel madenciliğin durumu hakkında basın açıklaması yaptı. 

TMD’nin geleneksel olarak her yıl yaptığı toplantı, bu yıl Hilton Bosphorus Otelinde düzenlendi. Katılımcıların 13.30-14.00 saatleri arasında kayıt yaptırmalarının ardından 14.00’de toplantı başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Sever, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve MİGEM'den ilgili bürokratlar, STK Başkanları,  Türkiye Madenciler Derneği Üyeleri ve sektörün diğer temsilcileri toplantı salonunu tamamen doldurdu.

Açılış konuşması TMD Başkanı Atılgan Sökmen tarafından yapıldı ve  moderatörlüğünü TMD Genel Sekreteri  Ercan Balcı’nın yaptığı sunum oturumuna geçildi.

Nearloc Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi  İlter Mutlu Türk, “Yeraltı Madenlerinde Personel Takip Sistemi Uygulamaları”nı anlattı. Türk Maadin şirketinin şantiyeleri ile irtibat kurularak, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlandı.

İkinci konuşmacı, “Yeni Yasal Düzenlemelerin Maden Ruhsat Güvencesi Üzerine Olası Etkisi” başlıklı konuşması ile Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu oldu.  Topaloğlu, özellikle torba yasa ve yakınlarda yürürlüğe giren yönetmelik üzerinde durdu ve sektörün çekincelerini dile getirdi.

Son konuşmacı, Dr. Jeolog A. Vedat Oygür  “Çağdaş Madencilik Faaliyetlerinde Sosyal İzin” başlığı ile madencilikte yöre insanının rızası ve halkla ilişkilerin önemi hakkındaki deneyim ve bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik, toplantı sonrası verilen kokteyl ve akabinde düzenlenen gala yemeği ile son buldu.

Sunumlar