TÜRKAK denetimi yapıldı

Türkiye Madenciler Derneği, Mesleki Yeterlilik Kurumuna, Mermer – Doğaltaş Ocakçısı, Kırma Eleme Tesis Operatörü, Öğütme ( Değirmen) Operatörü mesleklerinde belgelendirme kuruluşu olmak üzere başvuruda bulundu. Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu (YBK) olma çalışmalarının bir aşaması olan TÜRKAK akreditasyon ilk denetimini 13 – 28 Kasım tarihlerinde; Canel Maden – Bandırma Mermer Ocağı, Madkim Maden – Bursa Güdecek Krom Zenginleştirme Tesisinde ve Esan – Bozüyük Hammadde Zenginleştirme Tesislerinde teorik, performans sınav yapma denetimini oldu.  28 – 29 Kasım tarihlerinde, Dernek binasında; kalite yönetim sistemi ( TS EN ISO / IEC 17024 Personel Belgelendirme Akreditasyon Standartı) , kaynak şartları, belgelendirme programı, belgelendirme prosesi konularında denetim yapıldı.

TÜRKAK denetim ekibi denetimi, kısa bir değerlendirme yaparak kapanış toplantısıyla tamamladı. Toplantıya Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Ali EMİROĞLU katıldı.

Denetimlerde Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dr. Sabri ALTINOLUK, Doç. Dr. Y. Suha NİZAMOĞLU ve Maden Mühendisi Tunay AYDIN karar verici, değerlendirici olarak görev aldı.

Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu (YBK) olma çalışmalarında desteklerinden dolayı, Canel Münip Çoker Madencilik, Madkim Maden ile Esan – Eczacıbaşı yöneticilerine, çalışanlarına desteklerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.